Általános hírek

Magyarok Szövetsége eskütétel

Kedves barátaink!
2015 augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepén,
MOLNÁR V JÓZSEF a Magyarok Szövetségének szakrális vezetője és a Szövetség még mindig dolgozó vezetői, várnak szeretettel minden hazánkért tenni akaró embert, a NORMAFÁHOZ, a SZENT ANNA RÉTRE!

 • 10 órától gyülekező,ezalatt tárogatón játszik Vesztergam Miklós.
 • 11 órakor elénekeljük a Himnuszt majd fogadjuk, és Jóska bácsi mindnyájunk nevében köszönti a Kárpát-hazát védelemért és engesztelésért kerülő lovas zarándokokat, meghallgatjuk beszámolójukat.
 • 12 órakor Szentmise
 • 13 órától Petrás Mária énekel
 • Utána Molnár V. József beszél az eskütétel fontosságáról, népünk életében betöltött szerepéről és arról, miért fontos ma nekünk egy szereteten és munkán alapuló Magyarok Szövetsége!
 • Utána aki egyetért vele, eskütétel!

Az eskü szövege:
Én ..................., esküszöm a teremtő és megtartó Istennek, a mindenség örökös Urának, hogy a földi életem végéig minden erőmmel, gondolatommal és cselekedetemmel Történelmi Alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállítását szorgalmazom,
hogy hazánk, a Kárpát Haza a földi világunkban is a Szent Korona tulajdona és Mária országa lehessen.
E szent cél érdekében, létemet a Hunor-Magori egymást segítő, testvéri magatartás, és a példamutató szellemi, lelki, anyagi önellátásra való törekvés fogja meghatározni.
Isten engem úgy segéljen!

 • Botos Csaba debreceni vezető beszél a Magyarok Szövetségének óhajtott jövójéről és a teendőkről.
 • Végül Jóska bácsit hallgathatjuk Nagyboldogasszony ünnepéről, és Ő zárja az ünnepi összejövetelt!

(Szeretettel várjuk a Pilisszántón virrasztókat, aki közülük még bírja átjön a velük virrasztó Szántai Lajos vezetésével!
MAGYARORSZÁG FELAJÁNLÁSA SZŰZ MÁRIÁNAK és IMA a SZENT ANNA RÉTEN ÉPÍTENDŐ KÁPOLNÁÉRT, VIRRASZTÁS
2015. augusztus 14-én 19.00 órától aug. 15. reggelig
Pilisszántó: Szikla Színház – Boldogasszony Kápolna)

(A Szent Anna réti program után, a Hétboldogasszony Kör ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )szeretettel vár mindenkit, aki itt él vagy dolgozik a fővárosban, vagy épp itt tartózkodik, vagy azért jön Budapestre, hogy köszöntse Boldogasszonyunkat.
Aki csak teheti, jöjjön közénk néhány percre!
Augusztus 15-én, szombaton 16 órától 19 óráig folyamatosan a Szent Korona közelében kérjük Boldogasszonyunk segítségét nemzetünk lelki, erkölcsi, szellemi felemelkedéséért
Helyszín: V. ker. Kossuth téren, a Rákóczi szobor közeli fa melletti sétányon, a padoknál)

Adjon az Isten jó találkozást!

Őseink Hagyatéka előadások

CiviCRM rendszer a honlapon

Mostanság a honlapon az a legnagyobb fejlesztés, hogy elindítottam a CiviCRM rendszert, ami egy főként civil szervezetek számára kifejlesztett, ingyenesen használható ügyfélkapcsolati rendszer. Ez most leginkább az események levezénylésé segíti elő. Mert miért is jó az, ha mostantól a weblapunkon regisztrálnak az előadások nézői?

 • Kedvezményes árú belépőjegyek az idejében regisztrálóknak. A helyszínen pedig név alapján mindenkiről név alapján meg tudjuk mondani, hogy kinek kedvezményes a jegye és kinek nem.
 • Átutalással is lehet fizetni - Amikor belépés előtt a kasszánál kígyózó sorban már a sokadik nézőnek kell visszaadni a tízezresből, akkor sokkal kényelmesebb a sor mellett elmenni, és azt mondani, hogy "Csókolom, ez és ez vagyok, én már fizettem", mert akkor csak egy pipát kell húznunk, és már be is lehet menni a nézőtérre.
 • Automatikus emlékeztető e-mailt küldünk mindenkinek az esemény előtt röviddel, hogy senki ne feledje, hogy regisztrált, azaz jönni szeretne az eseményre. Vagy jó lenne SMS-ben is? A későbbiekben talán ezt is bevezetjük.
 • Nincs többé tumultus és pótszék! Korlátozott férőhely esetén a későn érkezők várólistára kerülnek, üresedés esetén bekerülhetnek a résztvevők közé.

Ahhoz, hogy ez a rendszer működjön, csak ki kell választani honlapunkon a tetsző előadást, és a Jelentkezek gombra kell kattintani. Az eseményekről meghívót küldünk szét a hírlevelünkre feliratkozottak számára, és minden levélben az esemény mögött ott a jelentkezési lehetőség hivatkozása. Ha erre klikkelnek, akkor a jelentkezési űrlap már ki is van töltve és ha azok az adatok helyesek, akkor már csak az ellenőrzőkódot kell kitölteni, és a "Következő" gombra klikkelni. Ellenőrzőkódra sajnos szükségünk van, mert sok ártalmas robotprogram is regisztrálna enélkül.

Remélem, mindenkinek elnyeri tetszését az új rendszer!
Bakk László

Útban az Aranykor felé

 

Bővebben: Útban az Aranykor felé

Régről regélők 2013 első félév

Hajdú Tanoda

A Hajdú-Bihari Magyarok Szövetsége nevében tudatom Önökkel, hogy Hajdú Tanoda elnevezéssel megalapítottuk a Szövetség magyar hagyományőrző iskoláját.

Célunk az, hogy négy féléven keresztül megismertessük leendő tanulóinkkal azt a tudásmagot, amely a magyar hagyományokban gyökerezik, és a jövőbeli sikeres és boldog élet lehetőségét is magában hordozza.

A Tanoda szeretettel várja azokat a tizenhatodik életévüket már betöltött, nyíltszívű, magyar lelkületű jelentkezőket, akik vállalják a minimális tandíjjal járó áldozatot, és szükségét érzik annak a tudásmagnak az elsajátítását, amely a jelen világban egy élhető élet kereteit biztosítja. Az iskola félévente négy alkalommal, havonta egy-egy hétvégén tartja az oktatást.

A témakörök - témavezetők:

 • Történelmünk - Grenczer Attila
 • Nyelvünk és irodalmunk – Ozsváth Sándor
 • Népművészetünk – Szabó Antónia
 • Életmód – Rózsa Imre; Petrovszki István;
 • Zenénk és dalaink – Bárdosi Ildikó; Joób Árpád;
 • A magyar nép táncai – Gyönyörű Zsigmond

Meghívott tanárok:

 • Molnár V. József
 • Pap Gábor
 • Láposi Terka
 • Makoldi Sándor
 • Harangozó Imre

A Hajdú Tanoda első féléves időbeosztása:

 • 1. hétvége: január 25-26.
 • 2. hétvége : február 15-16.
 • 3. hétvége: március 29-30.
 • 4. hétvége: április 26-27.

Várjuk a szervezetek képviselőit és az érdeklődőket egy tájékoztató jellegű beszélgetésre, amelyen a tantestület bemutatkozik, és a szervezők ismertetik a Tanoda céljait, tantervét, órafelosztását, a megvalósítás technikai részleteit, és minden - a Tanodát érintő - részletet.

 

Szeretettel: Géczy János

megbízott igazgató;
Hajdú-Bihari Magyarok Szövetsége

Emberek aranyban

 

Magyarok vására, 2012 nyár

 

 

Konferencia Miskolcon

A magyarság megmaradásáért!

A Magyarok Szövetsége példa nélküli, több nagyvárost is érintő előadássorozatot szervezett, melynek nyitó rendezvényét „Szkítiából kijöttekről… „ címmel március 10-11-én tartották Debrecenben, a Centrum Hotel konferenciatermében.  A sorozat fő célja, hogy a magyarság minél szélesebb körben ismerhesse meg a nemzet igaz eredetét, s szerves kultúrájának, műveltségének gyökereit. Botos Csaba, a debreceni konferencia főszervezője, megnyitójában – tekintettel az alaptalan vádaskodásokra – így fogalmazott: „Az önmagáért való igazság nem lehet senki vagy semmi ellen! Csak a hazugság az, ami valami ellen való!”

A közel 400 fő befogadására alkalmas konferenciaterem mindkét napon zsúfolásig megtelt, az idősebbek mellett nagyon sok fiatal és középkorú jött el hazánk különböző településeiről, sőt Erdélyből és a Felvidékről is érkeztek részvevők. Szombaton Obrusánszky Borbála (Szkíta rokonságunk történeti bizonyítékai), Pap Gábor, aki egyben a konferencia levezető elnöke is volt (Az íjfeszítő népek képírási hagyatéka), Molnár Attila (A magyar kereszténység szkíta gyökerei), Nagy Imre (A szkíta kérdés kusán kulcsa) és Végvári József (Adalékok az úgynevezett kölcsönszavak kérdéséhez), vasárnap pedig Tóth Gyula (Szkítiától Maghrebig – a kitalált középkoron túl), Kelemen Zsolt (Harci kultúránk múltja, jelene), Makoldi Sándor (Képírás a Teremtő tér-idejében – ácsolt menyasszonyi ládáink) és Kubinyi Tamás (Szkíta ősbölcselet – Álmos és Bartók) tartottak rendkívül értékes és érdekes előadásokat.

A debreceni rendezvény civil kezdeményezésből, egy fillér állami vagy önkormányzati támogatás nélkül jött létre! Az anyagiakat sok hajdú-bihari művész alkotásainak felajánlásából illetve magánszemélyek hozzájárulásaiból teremtették elő a szervezők. (A záró beszélgetésen például egy, a Magyarok Szövetsége magát megnevezni nem kívánó tagja egymillió forintot ajánlott fel Tóth Gyula további kutatásainak támogatására!)

Folytatás május 5-én Miskolcon, majd Veszprém és Győr következik.

Ozsváth Sándor

 

Fotók: Ozsváth Sándor és Fene Kata, Varga Ferenc