Nagyratörő feladatok

Egy települési újságba állítottunk össze egy ismertetőt a Magyarok Szövetségéről és azon belül a Hajdú-Bihar megyei szervezet tevékenységéről, amikor rájöttünk, hogy az utóbbi két hónapban olyan szervezőmunka indult be, amit érdemes a pártoló tagokkal, érdeklődőkkel is közölni. Következzen tehát néhány ilyen munkálat:

Valljuk, hogy a nemzet felemelkedéséhez vezető út a vidék fejlesztésén keresztül vezet. Ennek érdekében több programunk is ezt célozza meg. Sokan mondják, hogy „vegyünk hazait!” Ám nem csupán vásárolni kell, hanem meg is kell azt termelni! Ez a termelés csak vidéken valósulhat meg. Több, a régiót lefedő logisztikai központ létrehozásán igyekszünk, amely a takarmánynövények termesztésétől az állattartáson át a húsfeldolgozásig és értékesítésig irányítja a termelést, ezáltal tisztességes megélhetést biztosítva a vidéki gazdáknak, egészséges, helyi ételt biztosítva a vásárlóknak, és tehermentesítve az önkormányzatokat.

Ezzel párhuzamosan otthonteremtő programot is létrehoztunk fiatal, gyermekes, városi családok részére, hogy új életet kezdhessenek vidéken, igen kedvező feltételekkel.

Magyarok Vásárát szervezünk több megyei településen, ahol az őstermelők, kézművesek, helyi iparosok értékesíthetik és mutathatják be portékáikat. Legközelebb 2011. március 26-án, Mikepércsen a focipályán szervezünk egy családi napot, ahol a vásár mellett íjászbemutató, népi együttesek, történelmi előadások lesznek láthatók.

Gyerekeknek, fiataloknak nyári képzőművészeti táborok szervezése, heti rendszerességű oktatás szervezése a magyar szerves kultúráról – fafaragás, mesemondás, történelmi oktatás, zenélés, népi mesterségek oktatása, öko-gazdálkodó-lovastábor.

Akkreditált iskola létrehozása, ahol a gyermekek hasznos tudásra tesznek szert és nem hazugságokat vernek a fejükbe.

Szívesen látunk mindenkit, akit érdekelnek a fenti lehetőségek, vagy úgy érzi, segítségünkre tud lenni a szervezőmunkában! Minden hétfőn 18 és 20 óra között nyílt megbeszéléseket tartunk a debreceni irodában (Budai Ézsaiás u. 67.).