CiviCRM rendszer a honlapon

Mostanság a honlapon az a legnagyobb fejlesztés, hogy elindítottam a CiviCRM rendszert, ami egy főként civil szervezetek számára kifejlesztett, ingyenesen használható ügyfélkapcsolati rendszer. Ez most leginkább az események levezénylésé segíti elő. Mert miért is jó az, ha mostantól a weblapunkon regisztrálnak az előadások nézői?

  • Kedvezményes árú belépőjegyek az idejében regisztrálóknak. A helyszínen pedig név alapján mindenkiről név alapján meg tudjuk mondani, hogy kinek kedvezményes a jegye és kinek nem.
  • Átutalással is lehet fizetni - Amikor belépés előtt a kasszánál kígyózó sorban már a sokadik nézőnek kell visszaadni a tízezresből, akkor sokkal kényelmesebb a sor mellett elmenni, és azt mondani, hogy "Csókolom, ez és ez vagyok, én már fizettem", mert akkor csak egy pipát kell húznunk, és már be is lehet menni a nézőtérre.
  • Automatikus emlékeztető e-mailt küldünk mindenkinek az esemény előtt röviddel, hogy senki ne feledje, hogy regisztrált, azaz jönni szeretne az eseményre. Vagy jó lenne SMS-ben is? A későbbiekben talán ezt is bevezetjük.
  • Nincs többé tumultus és pótszék! Korlátozott férőhely esetén a későn érkezők várólistára kerülnek, üresedés esetén bekerülhetnek a résztvevők közé.

Ahhoz, hogy ez a rendszer működjön, csak ki kell választani honlapunkon a tetsző előadást, és a Jelentkezek gombra kell kattintani. Az eseményekről meghívót küldünk szét a hírlevelünkre feliratkozottak számára, és minden levélben az esemény mögött ott a jelentkezési lehetőség hivatkozása. Ha erre klikkelnek, akkor a jelentkezési űrlap már ki is van töltve és ha azok az adatok helyesek, akkor már csak az ellenőrzőkódot kell kitölteni, és a "Következő" gombra klikkelni. Ellenőrzőkódra sajnos szükségünk van, mert sok ártalmas robotprogram is regisztrálna enélkül.

Remélem, mindenkinek elnyeri tetszését az új rendszer!
Bakk László